39 бъдещи кулинари от СУ“Васил Левски“получиха своите сертификати – Галерия

Снощи в ресторант “ България“  Троян бяха връчени свидетелствата си за основно образование на осмокласниците от непрофилираната паралелка в СУ“Васил Левски“ Троян.

Присъстваха родители и учители. Директорката на училището Розалина Русенова връчи свидетелствата и на отличилите се – Благодарствени грамоти.

Видяхме сълзи в очите на Галинка Калева –  класната на завършващите 8класници, в очите на бъдещите 9-токласници. Дълго време не можеха да се разделят.

Великолепният коктейл беше и финал на годишното обучение на две от професионалните групи в училище, които се обучават по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014–2020 г. Освен Милена Мартинова, кулинарните умения на учениците гради и инж. Иванка Църова, ръководител на групата „Гурме зона“.  Специалитетите бяха приготвени от младите кулинари, които получиха и своите сертификати.

И за финал чухме радостната новина, че Милена Мартинова да бъде класен ръководител на професионалната паралелка „Организация на хотелиерството“ в 9 клас. А  повечето от  учениците искат да продължат образованието си
УСПЕХ НА БЪДЕЩИТЕ КУЛИНАРИ!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button