В Тетевен са закрити две паралелки. 280 незаети места за ученици след седми клас преди трето класиране

В Ловешка област има 280 незаети места за ученици след седми клас преди трето класиране, съобщи Иваничка Буровска, експерт в Регионалното управление на образованието в Ловеч.
По думите й незапълнени са 44 паралелки за 8 клас. Документи за третото класиране се подават до днес /13 юли/, а резултатите ще бъдат обявени на 17 юли /понеделник/. Тогава ще стане ясно колко паралелки няма да бъдат реализирани.
В началото на кампанията в Ловешка област са приемани документи за 59 паралелки в 21 професионални и профилирани гимназии и средни училища.
След първото класиране са закрити две паралелки в училища в Тетевен. Това са паралелката със специалност „Организация на хотелиерството“ в Средно училище „Георги Бенковски“ и паралелката със специалност „Горско стопанство и дърводобив“ в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“. Причината за закриването им е, че след първото класиране броят на учениците, подали документи за тях, е бил по-малко от девет и съгласно разпоредбите на наредба 10 паралелките трябва да бъдат свалени, добави Буровска.
Преди третото класиране в Ловешка област с максимална пълняемост са 13 паралелки 8 клас.

БТА

Списъкът с незаетите места може да видите тук

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button