Парламентарната комисия по икономика и туризъм със заседание в Троян

Парламентарната комисия по икономика и туризъм ще проведе изнесено заседание в Троян на 24 юли 2017. Поканата към колегите да заседават извън столицата си е отправил народният представител Иван Миховски, член на комисията за втори мандат.

Заседанието ще се проведе в две части – в Информационен център комисията ще се срещне с представители на бизнеса и местната власт в Троян, а по-късно ще обсъжда различни въпроси с Министъра на икономиката Емил Караниколов в Националното изложение на художествените занаяти.

Очаква се в заседанието да участва и министърът на туризма Николина Ангелкова.

В програмата на народните представители и предвидено и посещение на Троянския манастир.

Очаква се пред Комисията по икономика и туризъм местни предприемачи и работодатели да поставят въпроси, който да залегнат в законодателната работа на парламента, а местната власт в Троян да потърси съдействие за решаване на важни за общината въпроси за развитието на туризма.

В предварителна информация за изнесеното заседание Миховски бе обявил дата 10 юли, но поради ангажимент на министър Ангелкова тогава, денят бе променен. Миховски подчерта, че приоритет за развитието на община Троян е туризмът и той е настоял присъствието на министър Ангелкова. Това е и причината заседанието да се проведе на едно от емблематичните за общината туристически места – Националното изложение.

Посещението в Троянският манастир пък е повод Иван Миховски да срещне колегите си с Велички епископСионий, който е известен мениджърските си качества.

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button