Служители от троянското МВР дариха за деца от дом за Център за настаняване от семеен тип

 

Да съчетаеш полезното с приятното

За втора поредна година деца от ЦНСТ от с.Ново село  – област Видин гостуваха  на  полицаите от РУ Троян.

12 момчета и момичета на възраст от 11 до 16 години заедно с две от възпитателките си гостуват  тази седмица в красивия планински  град по покана на епископ Сионий  – игумен  на Троянския манастир „Успение Богородично“.  

Тяхната визита в града бе повод  на 20 юли да се срещнат отново с добрите си познати от местното полицейско управление.

 Полицаите организирани от гл. инспектор Радостина Петкова-началник РУ Троян преди срещата си с малчуганите бяха събрали 200 лева лични средства, дрехи и играчки,  които дариха всички деца от ЦНСТ в с.Ново село.

При посещението си в сградата на РУ Троян младежите от видинското село взеха участие в организирани  специално за тях под формата едновременно на игра и  на обучение демонстрации на бойно-приложни техники, среща с полицейското куче, запознаване с работата на дежурния полицай, как се приема  и се отработва сигнал за престъпление , как се свалят следи от местопрестъпление и т.н., а   инспектор от Детска педагогическа стая изнесе беседа пред  малчуганите на тема: „Опасния свят на наркотиците“.  

И тъй като все пак  лятото е време за почивка и забавления  служителите на РУ Троян се погрижиха да осигурят един изпълнен с приятни емоции ден на приятелите си от с.Ново село  – посещение  на басейн , където е отпразнуван рождения ден на едно от гостуващите деца, а за да е напълно автентично, служителите на реда са осигурили и торта за рожденика.

Към благородната инициативата интерес са проявили и  местни фирми, които от своя страна са събрали и  дарили  още 1200 лв. и подаръци на децата.

Милата среща между деца и полицаи приключи с нова покана от гл.инспектор Петкова към възпитателките на малчуганите за приятелска визита  и през следващото лято.

ОД МВР–Ловеч

21.07.2017год.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button