„Този път има шанс!“ за дългоочаквания ремонт на входа на града

Кметът на Троян се срещна с Председателя на УС на АПИ и разговаряха за дългоочаквания ремонт на входа на града

В изпълнение на поет ангажимент пред Министъра на регионалното развитие Николай Нанков и кмета на Троян Донка Михайлова, председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Дончо Атанасов посети Троян в сряда, 6-ти юли. В срещата участваха и Областният управител г-н Терзийски, директорът на Областно пътно управление – Ловеч (ОПУ) инж. Грозданов, зам.-кметът инж. Чолакова, инж. Н. Райковски – началник на отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“ и представители от АПИ и ОПУ.

Дончо Атанасов, Донка Михайлова и Георги Грозданов направиха оглед на републикански път III-402 и постигнаха съгласие за ремонтиране на най-критичните участъци. Коментирана бе технологията на ремонтните дейности. Работната среща продължи в Общината, където бяха уточнени предстоящите задачи. Уточнено бе, че ще бъде ремонтиран входът на Троян в участъка от началото на града до бензиностанция „Лукойл“. Кметът Михайлова пое ангажимент Общината да закупи бордюри, като осигури ремонт на тротоарите в рамките на 2017 и 2018 г. Михайлова постави искането на Общината за ремонт и на изхода на града. Постигнато бе съгласие за търсене на финансови възможности на проблема. Инж. Атанасов постави конкретни задачи на ОПУ за подготовка на започване на строителни дейности.

След срещата г-жа Михайлова сподели в профила си в социалната мрежа, че пета година чака тази среща. Тя написа още „Този път има шанс!“.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button