Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

В ОД МВР-Ловеч е образувано досъдебно производство срещу 57-годишен мъж от гр.Ловеч след като в обитавания от него дом в с.Тепава полицаите са открили незаконно притежавана гладкоцевна ловна пушка. Оръжието е иззето по съответния ред.

 

На 22.08.2017г. служители на РУ Луковит са провели полицейска операция по метода на широкообхватния контрол. Проверени са 12 МПС и 12 лица,  констатирани са 9 нарушения, за които са съставени 8 фиша и 1 акт по ЗДВП.                                               

 

На 21.08.2017г. около 21.30 часа в РУ Угърчин е получен сигнал от представител на сдружение с нестопанска цел /Централна рибно-опазваща организация/ за поставени рибарски мрежи в язовир «Сопот»,  в землището на село Лесидрен. На място е изпратен екип на РУ Угърчин, който установява, че 56-годишен мъж от гр. Тетевен е поставил две рибарски мрежи, всяка с дължина от по 50 метра, като за целта е използвал собствена лодка. След изваждане на мрежите от язовира е установен  улов на различни видове риби – кефал, шаран и бяла риба , с общо тегло около 3 кг. По случая са уведомени РП-Ловеч и ИАРА-София, като същевременно служутели на „ИАРА“ Габрово са съставили акт на лицето за нарушение на ЗРАК.

 

В РУ Ловеч е започнато бързо производство и за срок от 24  часа е задържан 44-годишен мъж от гр.Левски , който около 23.45 часа на 22 август е установен да управлява лек автомобил в гр.Летница след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,99 промила.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button