Отговор на читателски сигнал за опасни детски люлки в троянския парк

Гражданите питат, общината отговаря и оправя

Преди седмица получихме сигнал, че люлките в парка в  Троян са опасни за децата. Лично проверих за какво иде реч. Само да  бутнеш леко и цялата люлка се люлееше много застрашително. Потърсих за съдействие инж.Бистра Чолакова(зам.кмет по инфракструтура). Тя отреагира много бързо. Бяха изпратени експерти и длъжностните лица(Полина Павлова), които отговарят за този проект. Това се случи в четвъртък.

Днес минах да проверя дали  по сигнала има някакво развитие.  И сега е момента да успокоя родителите, които подадоха сигнала, че в  парка всичко е наред. Люлките са стегнати и обезопасени.  Служителите на ОП“Комунални услуги“ са стегнали болтове, шпилки за  което им благодарим!

От Община Троян  ни споделиха, че вечер на люлките сядат големи момчета и момичета с недоизживяно детство. А тези съоръжения са пригодени за деца до 12 години. Представете си едно дете колко тежи и колко тежи девойка(младеж) на 16-18 години.

По тази причини умоляваме малки, големи и най- големи деца и техните родители да спазват все пак изискванията за такъв тип съоръжения. Да ги пазим за по дълго време, защото много скоро  техните внуци и деца ще трябва да се люлеят и играят там. 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button