Откраднато е законно притежавано оръжие в Голец(Ловеч)

В ОД МВР-Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в периода от 04 до 08 август е проникнал в частен дом в с.Голец и чрез разбиване на  метална каса разположена в стая на втория етаж от къщата  е отнел  три ловни карабини и боеприпаси за тях /законно притежавани/, а от  битов кът на първия етаж е установена липсата на  десет ловни ножове.  

 

В РУ Угърчин е започнало полицейско разследване срещу неизвествен извършител след като в землището на с.Драгана е установена кражбата на около 250 м. телефонен кабел, извършена чрез изкопаване на 16 дупки в земята.

 

В РУ Тетевен са  започнати две бързи производства срещу водачи на мотопеди, които са установени да управляват превозните средства по улиците на гр.Тетевен и с.Градежница, без те да са регистрирани по съответния ред.

 

В РУ Ловеч е образувано бързо производство срещу 57-годишен мъж от с.Хлевене, който на 08 август около 21.30ч е установен да управлява лек автомобил «Нисан» по ул. «Д-р С.Съев» и ул. «Стара планина» в гр.Ловеч след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,91 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч.

 

Полицаи от РУ Ловеч са задържали двама мъже на 43 и 31 години от с.Търнене-обл. Плевен, мъж на 40 –години от с.Дисавица-обл.Плевен и 40-годишен ловчалия, които са заподозрени в кражбата на медни проводници между селата Хлевене и Изворче. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

 

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 23-годишен мъж от града след като на 08 август около 15.00 часа управлявания от него лек автомобил «Роувър» е бил спрян за полицейска проверка, при която в портфейл на предната седалка служителите на реда са открили пакетче с 0,72 грама канабис.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button