Открита е гореща денонощна линия в РУ на МВР Троян заради алоизмамниците

Във връзка с новата схеми на телефонните измамници от РУ – Троян алармират:

На стационарен /домашен/ телефон се обажда лице представящо се за полицейски служител началник на криминална полиция, като използва званието “комисар” или “инспектор”. Същият съобщава на жертвата, че в момента се провежда “специализирана полицейска операция” по отношение на организирана престъпна група” занимаваща се с телефонни измами, извършваща престъпна дейност от всякакво естество.

Обаждащият се измамник, представящ се за полицейски служител иска съдействие от жертвата на телефонната измама  изразяващо се в събирането на всичките налични пари и ценности, които да остави извън дома на посочено от него място.

Мулетата /лицата, които вземат парите/ доста често измамниците намират по обяви в местните вестници – за работа, за превоз, за продажба на автомобили. От полицията молят гражданите при всеки случай, при който са молени от евентуален бъдещ “работодател” или “купувач” да вземат пари от даден адрес да бъде уведомена ОДЧ при РУ – Троян на телефон 0670/6 22 18.

Открита е гореща линия, денонощно при всякакви съмнения незабавно потърсете съдействието на Полицията на тел. 0670/6 22 18 и тел. 112.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button