Първа копка по проект за енергийна ефективност на жилищни сгради в Троян II

Даде се старт на проекта за енергийна ефективност по проект № BG16RFOP001-2.001-0145 „Повишаване на енергийната ефективност на жилищни сгради, находящи се в гр. Троян – II. за 96 домакинства, които живеят в сградите на ул. „Хан Аспарух“ № 3 и № 5 и ул. „Радецки“ № 3Г, ул. „Любен Каравелов“ № 69, ул. „Минко Радковски“ № 9, ул. „Христо Ботев“ № 45 и № 47, ул. „Стефан Караджа“ № 1, ул. „Незабравка“ № 5, ул. „Васил Левски“ № 258, ул. „Васил Левски“ № 384, ж.к. „Младост“ бл. 6, ул. „Охрид“ № 5, ж.к. „Младост“ бл. 4

 

Част от официалното събитие бяха кметът на Община Троян г-жа Михайлова, заместник-областният управител на Област Ловеч г-н Пъдарски, представители на строителите, проектантите, надзорниците и на сдружението на собствениците.

„Радвам се, че след доста упорит труд на колегите стигнахме до подписване на договори на 11 проекта, все свързани с темата енергийна ефективност. Изпълнението на настоящия проект ще направи живота на 96 троянски домакинства по-добър, ще доведе до икономия на средства и по-комфортна жилищна среда.“, с  тези думи кметът Донка Михайлова се обърна към събралите се гости на официалното събитие. „Общо за това лято работим по проекти за повишаване на енергийната ефективност на почти всички публични сгради в града. Надяваме се, че в рамките на този сезон ще подобрим средата на живот на над 350 троянски семейства. Искам да пожелая на строителите да си свършат работата добре, да не ни дават повод за санкции, желая на надзорниците да гледат с критично, строго око всичко, което се случва и на гражданите – да бъдат наш партньор в процеса, който предстои. Успех!“, каза още тя.

Кметът изпълни един стар обичай и лисна вода от менче със здравец за успешно начало на проекта, а заедно с представителя на фирмата изпълнител – г-н Петър Стоименов, разбиха бутилка шампанско в сградата, която скоро ще бъде преобразена. След провеждането на церемонията, събитието продължи с пресконференция в салона на Община Троян, на която ръководителят на екипа г-жа Лена Дундева запозна присъстващите с параметрите на проекта.

Първа копка

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button