Трагичен феномен – 7 катастрофи, два смъртни случая и много ранени в Ловешка област за 2 дена

Такова чудо аз не си спомням. Толкова катастрофи из цяла България. Само в Ловешка област -7 и то завършили с жертви и тежко ранени!

Моля ви, уважаеми шофьори, карайте  нормално. Никой не Ви гони. И за къде бързате? Там където всички ще отидем рано или късно!

Прочетете информационния бюлетин на ОД на МВР Ловеч. Това е за пръв път! Четете внимателно и си извлечете поуката.

Жена и дете загинаха при тежка катастрофа край с.Сопот.

На 13.08.2017 г. в 15.24 часа, на ПП I-4 /София- Варна/, в землището на с.Сопот , лек автомобил БМВ управляван от 41-годишен мъж от гр.Козлодуй, предприема маневра изпреварване на движещия се пред него товарен автомобил «Мерцедес» въпреки идващия насреща л.а. «Фиат Мареа» , управляван от 28-годишна жена от гр.София. При принудителното си прибиране в собственото платно БМВ-то удря «Мерцедес»а, водачът му губи контрол върху управлението му и се удря във «Фиат»-а.

В резултат на сблъсъка на място са починали водачката на «Фиат»-а и синът й , който е на 2 и половина години, а 51-годишната майка на водачката е откарана в тежко състояние в болнично задедение. По случая е започнало разследване.

          

                                          На 13.08.2017г. в 07.55часа  в района на с.Гложене,  лек автомобил «Ситроен» управляван с несъобразена скорост от 30-годишен мъж от гр.Тетевен губи контрол върху управлението и се удря в насрещно движещ се «Фолксваген-Голф». В резултат на удара наранявания е получил 40-годишен мъж , който е пътувал във «Фолксваген»-а. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, образувано е досъдебно производство.

          

На  13.08.2017г. в 12.05  часа  на ПП I-4, в землището на с.Български извор, л.а. «Форд-Фиеста» управляван с несъобразена скорост от 58-годишен мъж от с.Струма губи контрол върху управлението на автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска насрещно движещия се лек автомобил- «Шкода» управляван от 42-годишна жена от гр.София. При инцидента е пострадала водачката на «Шкода»-та , която е настанена за лечение в ловешката болница. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, а по случая е образувано досъдебно производство.

          

На 12.08.2017 год. около 00:10ч. на пътя  Ловеч – Микре, лек автомобил „Фолксваген Голф“ управляван от 30-годишна жена от гр.Ловеч при маневра изпреварване удря странично л.а. «Сузуки» след което и двамата водачи губят контрол над управлението. «Фолксваген»-а излиза от пътя и спира в крайпътна ливада , а «Сузуки»-то пада в канавка. Пострадали от инцидента са водачката на «Фолксваген»-а и 31-годишен мъж , който е пътувал в същия автомобил.. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, образувано е досъдебно производство.

 

На 13.08.17г. в 10.15 часа на ПП София-Варна, в землището на с.Сопот, л.а. «Мерцедес» управляван от 49-годишен мъж от гр.София предприема изпреварване на движещия се пред него лек автомобил «Фолксваген Голф» въпреки идващия насреща «Фолксваген-Поло».  При връщането  си в лентата «Мерцедес»-а изкарва от пътя «Фолксваген Голф» и удря «Фолксваген Поло». При инцидента е пострадала 64-годишна жена от с.Лесидрен, която е с 3 счупени ребра. Нанесени са значителни материални щети по автомобилите, а по случая е образувано досъдебно производство.

          

  На 13.08.2017г около 17.05ч.  на ПП I-4  в района на с.Малиново, л.а. «Фолксваген Туарег» управляван от 48-годишен мъж от гр.В.Търново  навлиза в лентата за насрешно движение и блъска насрещно движещия се лек а-л «Ситроен». При инцидента е пострадал 43-годишния водач на «Ситроен»-а  от гр.Плевен, който е откаран за преглед в болнично заведнение. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, образувано е досъдебно производство.

 

          На 12.08.2017г. в РУ Луковит е получен сигнал, че бял микробус е блъснал 86-годишна пешеходка в района на градския пазар след което е напуснал мястото на инцидента.  Незабавно са организирани издирвателни мероприятия и преглед на средства за видео-наблюдение в района на града, в резултат на което е установен автомобилът блъснал жената : «Фиат» и водачката му-49 годишна жена от гр.Червен Бряг. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП, а пострадалата жена е откарана в луковитската болница, без опасност за живота.

Снимка: Ловеч днес

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button