Четирима троянски ученици продължават в конкурса „1000 стипендии“

Фондация „Комунитас“  направи първия подбор от кандидати за „1000 стипендии“. До втори кръг са допуснати най-високо оценените кандидатури. Класирани са и участници, които са направили положително впечатление на комисията и макар и не перфектни в представянето си на първи кръг, поставят основи за едно интересно събеседване през септември и октомври.

Проект „1000 стипендии“ е възможност за личностно израстване през опита, затова и всеки кандидат, който не е класиран на втория етап от конкурса – интервю, ще получи индивидуален имейл с коментар по кандидатурата му и препоръки за преодоляване на проблемните области.

На участниците, които са класирани на втори кръг, им предстои интервю. В предметните области литература, математика, физика и астрономия, химия, биология, история, езикознание, география и икономика, информатика и ИТ, психология и философия интервютата ще се провеждат по телефона. В предметните области музика, изобразително изкуство, театър и фотография ще бъдат организирани лични интервюта в няколко областни града в страната. Всички участници, допуснати да защитят кандидатурата си за изключителна стипендия на втори кръг, също ще се явят на лично събеседване в София (за изкуствата ще е в града на интервютата за основна стипендия). За интервюто е необходимо всеки участник да си припомни представеното в конкурса есе и да помисли още веднъж върху темата, по която е писал. Участниците ще получат допълнителни инструкции и по имейл.

Събеседванията ще се провеждат през септември и октомври. Екипът на „1000стипендии“ прозвънявания за уговорки с кандидатите от 23 август 2017 г., така че първите интервюта ще се проведат на 28 август 2017 г. (област литература и изкуства)

Нека припомним,че завършилата вече средно образовние  във СУ“Васил Левски“ и студентка по композиция в София, Божидара Симеонова бе е една от 1000-та стипендианти в раздел МУЗИКА

Ето и имената на троянските представители:

734Кирил Стоянов СтояновТроян12 класФизика и астрономияОсновна стипендия
1071Петя Светозарова ИвановаТроян10 класЛитератураОсновна стипенди
1101Радина Пенчева КостовскаТроян10 класЛитератураОсновна стипендия
1273Таня Николаева ХитроваТроян10 класЛитератураОсновна стипендия

https://1000stipendii.org/student/standings

Тагове
Back to top button
Close