Четирима троянски ученици продължават в конкурса „1000 стипендии“

Фондация „Комунитас“  направи първия подбор от кандидати за „1000 стипендии“. До втори кръг са допуснати най-високо оценените кандидатури. Класирани са и участници, които са направили положително впечатление на комисията и макар и не перфектни в представянето си на първи кръг, поставят основи за едно интересно събеседване през септември и октомври.

Проект „1000 стипендии“ е възможност за личностно израстване през опита, затова и всеки кандидат, който не е класиран на втория етап от конкурса – интервю, ще получи индивидуален имейл с коментар по кандидатурата му и препоръки за преодоляване на проблемните области.

На участниците, които са класирани на втори кръг, им предстои интервю. В предметните области литература, математика, физика и астрономия, химия, биология, история, езикознание, география и икономика, информатика и ИТ, психология и философия интервютата ще се провеждат по телефона. В предметните области музика, изобразително изкуство, театър и фотография ще бъдат организирани лични интервюта в няколко областни града в страната. Всички участници, допуснати да защитят кандидатурата си за изключителна стипендия на втори кръг, също ще се явят на лично събеседване в София (за изкуствата ще е в града на интервютата за основна стипендия). За интервюто е необходимо всеки участник да си припомни представеното в конкурса есе и да помисли още веднъж върху темата, по която е писал. Участниците ще получат допълнителни инструкции и по имейл.

Събеседванията ще се провеждат през септември и октомври. Екипът на „1000стипендии“ прозвънявания за уговорки с кандидатите от 23 август 2017 г., така че първите интервюта ще се проведат на 28 август 2017 г. (област литература и изкуства)

Нека припомним,че завършилата вече средно образовние  във СУ“Васил Левски“ и студентка по композиция в София, Божидара Симеонова бе е една от 1000-та стипендианти в раздел МУЗИКА

Ето и имената на троянските представители:

734 Кирил Стоянов Стоянов Троян 12 клас Физика и астрономия Основна стипендия
1071 Петя Светозарова Иванова Троян 10 клас Литература Основна стипенди
1101 Радина Пенчева Костовска Троян 10 клас Литература Основна стипендия
1273 Таня Николаева Хитрова Троян 10 клас Литература Основна стипендия

https://1000stipendii.org/student/standings

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button