40 години от завършването на випуск“Опълченски“ – галерия

Точно на 20 август 1977 курсантите от Випуск „Опълченски“ на ВНВУ“Васил Левски“ Велико Търново бяха произведени в чин лейтенат и завършиха своето висше военно образование.

На тази дата (днес, 2017)  в Габрово те отново се събраха 40-ти пореден път. Поднесоха венец в памет на загиналите за свободата на историческия връх Шипка. Този паметник ще остане в сърцата на вече помъдрелите мъже, защото точно там  те поеха по свой курс в живота.

След това се разделиха, за да се срещат почти всяка година и да отбелязват този ден. Мястото на тези срещите винаги е различно. Спомените бяха много. Вече пенсионери, бившите курсанти не успяха да се наприказват и затова решиха това да стане догодина в Троянския край

По време на официалната вечеря в рсторанта  на хотел „Балкан“ в Габрово Росен Николов поздрави своите набори. Преди традиционната наздравица  курсантите от випуск 1977  отдадоха почит към починалите техни колеги

Изненадата за всички бе подарък от Пламен Караджов към празнуващите. Снимка  от тържествената церемония през паметната 1977. Тя бе в разговорите на всички цяла вечер . Някои се и просълзиха. Вълнението бе голямо.

Как измина този  толкова емоционален ден ще ви разкажа в фото разказ.

40 години от завършването на випуск“Опълченски“ – галерия

ГАЛЕРИЯ
ШИПКА - 40 години "Опълченски"

За сваляне на снимки или проблем -popsavova004@gmail.com

0876257768

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button