Гласът на колоездачите ни напусна

По време на първия етап на 66-та колоездачна обиколка научихме , че часове преди да започне така очакваното събитие , габровеца Васил Дянков- гласа на обиколката е получил инсулт.  Днес той се е споминал.

Любителите на спорта и колоезденето и троянци  няма как да не го знаят. Всяка година той огласяше площада . Последното му идване в Троян бе на купата за Васил Левски.

На 4ти септември 2017 беше много тихо на площада. Даже някой ме попита защо е такава тишина. Отговорих му…

Нямаше кой да ни припомня събитията от изминалите години,нямаше кой да разказва за троянските колоездачи.Той знаеше всичко за колоезденето и за състезателите.Първите ми срещи с него ми бяха винаги свързани с някаква шега за медиите. И в паузите , когато не говореше на микрофона той пак обясняваше.Кое как да бъде, как да бъде…И винаги усмихнат…Така ще го запомня

Бивш колоездач, треньор, учител по физическо възпитание и близо 20 години президент на най-стария габровски спортен клуб – колоездачен клуб “Янтра“.

Освен на обиколката на България, Васко Дянков беше водещ на почти всички други колоездачни прояви в страната на шосе и писта. Основен организатор бе на традиционната местна надпревара „Буката-Одрински-Чанлиев-Мано“,

Беше тихо….Защото Дянков го нямаше… И вече го няма сред нас. Ще анализира, прогнозира горе…

 

Почивай в мир!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button