„Другият през моите очи“

Четирима ученици  от СУ“ Васил Левски“ Троян се включиха в организирания от Центъра за развитие на човешките ресурси и Информационният център „Европа Директно” – София еколагер „Другият през моите очи“ в гр. Панагюрище в първите дни на месец септември. Квотата за участие в лагера бе извоювана от Цветелина Цочева и Цветелина Димитрова – ученички от Ха клас с профил „Чуждоезиков“, а отборът бе допълнен с  Мишел Дудев и Арзу Мехмедолу, също от десети клас и герои на отличеното есе.

Лагерът включва не само отдих и забавления, но и много полезни ателиета, представящи работата по Етуининг на ЦРЧР, работа в Туинспейс, безопасното използване на интернет и личната сигурност, както и подобряване качеството на дигиталните снимки. Най- вълнуващо преживяване за нашите участници се оказа представянето на фотографска техника от ХIХ век – мокър колодиев процес.

Проектът ще остане отворен и след приключване на еколагера, а резултатите от работните ателиета по фотография ще бъдат достъпни в TwinSpace на проекта „Другият през моите очи“.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button