ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ТРОЯН

Учениците от НУ „Христо Ботев“ град Троян взеха участие в Европейския ден на спорта в училище, който се проведе на 29 септември. КАКВО Е ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ?

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическаактивност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.

Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, учиища и организации.

2017 година е  третата година, през която сдружение „BG Бъди активен“ организира национален празник, посветен на спорта в училище – Европейски ден на спорта в училище. Събитието  се състоя на 29 септември в около 400 училища  в България.

Тази година в инициативата се включиха , спортуваха и се забавляваха 174 ученици от I до IV клас на троянското училище, находящо се в кв.Лъгът н балканския град. Много  смях и веселие имаше в игрите  с топка , бягане и футбол на малки вратички. Имаше разбира се победителите и победени, но  като истински спортмени всички се поздравяваха.  Усмихнатите очички на децата доказаха за сетен път, че да спорта е много важен за всички възрасти

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button