Община Троян осигурява по-добра градска среда за жителите и гостите на града

2151 м2 тротоари ремонтира Община Троян през летния сезон

Силен бе строителният сезон в Община Троян. Сред едни от най-важните за гражданите обектите остават тротоарните платна. Общината продължава да залага в своята програма поддръжката и ремонта на тротоарни платна, за да осигурява по-добра градска среда за жителите и гостите на града.

През месец юни Община Троян сключи договор за основен ремонт на тротоарни настилки на територията на града. В рамките на договора с фирмата изпълнител е включено и изпълнението на вертикални планировки на прилежащи терени след саниране на сгради по Националната програма за повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради и Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

До момента са изпълнени седем участъка тротоарни платна, като са ремонтирани 2 151 м2 тротоари. 1 128 м2 от тях са изпълнени с нови тротоарни плочки и 1 023 м2 с асфалтова настилка. Ремонтираните участъци включват обектите: от района на централен тото-пункт до кафе „Тифани“; ул. „Васил Левски“ при Стоматология; участък от ул. „34-ти троянски полк“; ул. „Г. С. Раковски“ – от Енерго до ресторант „Дияна“; ул. „Г. С. Раковски“ – при военен хотел; ул. „Ген. Карцов“ (от „Чамкория“ посока Беклемето); ул. „Лъкарица“.

 

Related Articles

Back to top button