Орлин Горанов и Мариана Попова на Петковден – Ден на град Троян

Орлин Горанов и Мариана Попова ще поздравят троянци за празника Петковден

Традиционно, празниците през месец октомври са посветени на Петковден – Ден на град Троян. Тази година Троян навършва 149 години и макар усилията да са насочени към голямата годишнина през 2018 г., Община Троян е подготвила богата празнична програма.

Тържествата започват още на 12 октомври, когато по традиция се отбелязва Денят на българската община. Тази година, Община Троян ще подари на първите посетители в центъра за обслужване на граждани пакет от книги за града – луксозно издание за римска станция СОСТРА, книгата 145 години Троян и рекламно издание „Три дни в Троян“.

Празникът на Троян -14 октомври 2017 ще започне в 9 ч. със Света Божествена литургия в църква „Света Параскева Петка“. В 11:30 ч. по традиция ще бъде извършен ритуалът по тържествено издигане знамето на град Троян. В 12:00 ч. в салона на Общината ще се проведе тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени и почетни отличия. В 13 ч. ще бъде открита обновената сграда на Музея на народните художествени занаяти, по проект „Красива България“ и на изложбата „Троянски светини“. В 16:30 ч. ще бъде открит офис на Местната инициативна група-Троян, Априлци и Угърчин. В 17:00 ч. гостите на празника ще може да присъстват на откриване на обекти по енергийна ефективност. В 18:30 ч. празничен концерт за всички гости ще изнесат Орлин Горанов и Мариана Попова. Празникът по традиция ще завърши с тържествена заря.

 

Related Articles

Back to top button