Състезател на „Униеуро Тревиджиани-Хемус1896“ Троян облича бялата фланелка в първия етап на колоездачната обиколка на България- галерия и видео

Стартира 66-ото издание на Колоездачната Обиколка на България, етап Север. Участват 15 отбора, като пет от тях са български , а 10  са чуждестранните. На старта в София, който беше даден пред Паметника на незнайния воин, тръгнаха 79 колоездачи.

Първият етап София- Троян с дължина 160 километра бе спечелен от  украинеца Сергей Лагкути с време 4 часа, 17 минути, 34 секунди. 2-и финишира Александър Алексиев от Несебър с изоставане от 3:24 минути.
Трети се нареди румънецът Николае Тановичи от отбора Тушнап.
От българите следва Николай Михайлов от националния отбор, на 7-о място на 5:09 от победителя. 9-и е Евгени Герганов Балев от националния отбор със същото време, а Радослав Константинов е 11-и, на 8:05.

В отборното класиране начело е украинският тим Колос. Втората позиция е за националния тим на България, който е на 8:05 минути.Утре има два полуетапа. Първата отсечка е Троян- Плевен, а втората- Плевен- Свищов, като те са с обща дължина 135 километра.
Лагкути облече  три от фланелките в индивидуалните класирания: жълтата в главното индивидуално. Помогнаха му  Донка Михайлова-кмет на Троян, зелената(Тодор Комитов-гл.експерт в Обшината) и бялата на червени точки (за активност и за катерачи)-зам.кмета Ангел Ангелов.  Бялата фланелка за най-млад състезател ще бъде облечена утре от Тивани Перес (Испания), който се състезава за Хемус Троян.

Етап Север-София -Троян

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Неделя, 3 септември 2017 г.

 

Related Articles

Back to top button