Троянската художничка Росица Георгиева с втора самостоятелна изложба

На 13 септември 2017 г. от 18.00 часа в галерия „Серякова къща” ще се открие юбилейна изложба на художничката Росица Георгиева.          

Родена е на 18.IX.1967 г.в гр.Троян, в учителско семейство. Дядо й е обичаният  троянски химик и преподавател Илия Дринов,майка й и леля й също са химици. Росица обаче от малка усеща твореца  в себе си и изневерява на семейната традицията. Завършва средното си образование в художественото училище в града ни,тогава ССХУПИ ,специалност керамика, а после и  ВТУ”Св.св.Кирил и Методий”със специалност графика.

С  интерес изучава различните графични техники,но също се вълнува и от  живописта,с която продължава да се занимава и до днес.

След завършването на университета се установява в нашия град Троян. Става член на Дружеството на троянските художници и редовно и с желание се включва във всичките му изложби.Скоро след това печели  и конкурс в СХУПИ за учителско място по рисуване. Работата с децата й носи много приятни емоции и мигове и я зарежда творчески.

През 1997г. прави първата си самостоятелна изложба в галерия”Серякова къща”с графики.

Годините минават неусетно и сега Росица Георгиева е на прага на своята 50 годишнина, на която посвещава втората си  самостоятелна изложба.

В нея преобладаваща е живописта, но ще бъдат показани и графики.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button