Троянски творчески екип е в ТОП 3 на международен музикален конкурс – видео

Бившата ученичка и отличничката на випуск, 2017  от СУ“Васил Левски“Троян  в екип със своята майка , поетесата Лина Борджиева  зае призовото трето място на провелия се Международен музикален фестивал  „Златен кестен” в Петрич. Той  се проведе на 22 и 23 септември на открита сцена на градския площад. Този фестивал  от няколко години не е за стара градска песен, а международен конкурс за модерни автор
Песента на творческия тандем  е  по музика и аранжимент на Божидара Симеонова, а текста е на популярната в средите на поетите и писателите  Лина Борджиева, която преподава по български език и литература в НУПИ“Проф.Венко Колев“Троян и младата певица.
В конкурса за нова популярна песен се състезаваха изпълнители от шест държави – България, Гърция , Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора.  Първата фестивална вечер бе конкурса. А гала концерта и награждаването на следващия ден – 23-ти септември. Журито в състав: бургазлията Красимир Гюлмезов – композитор, Петко Петков – ръководител на група „Трамвай №5”, Григор Копов – композитор от Македония, Илияна Попова – зам.кмет „Хуманитарни дейности” на община Петрич и представител на национална електронна медия, бяха впечатлени от изпълнението на  песента от Божидара и й дадоха заслужения бронз в това много силно състезание. Тук изпълнителите трябваше да предадат по най-добрия начин  на изпълнение емоцията на текстописец и композитор. За студентката първи курс  от Теоретико‐композиторски и диригентски факултет  в Националната музикална академия“Проф.Панчо Владигеров“ София това не  бе проблем, защото няма нищо по- хубаво да изпълняваш своя творба
Разговаряхме с младата, но популярна вече авторка и изпълнителка , която много емоционално ни разказа за тази поредна победа за нея. И ни съобщи,че в края на седмицата ще видим и цялото парче с видео от Ohrid Fest Ohridski Trubaduri 2017! И да очакваме и премиерата  на песента“Мираж“ много, много скоро.

Тита, Стивън Ачикор и 100 Кила бяха сред гост-звездите. Ачкор изпя „облаче ли бяло“, а рапърът 100кила пя под съпровода на гайди Организатори на Международния музикален фестивал „Златен кестен” са Община Петрич и читалище „Братя Миладинови – 1914”.

Честито на троянското момиче и нейната майка , която е нейната опора във всяко нейно начинание!

Related Articles

Back to top button