Бронз за Мотоклуб Троян в Долна Митрополия

Тази събота и неделя на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен  най-добрите пилоти в дисциплините мотоциклетизъм на писта и Супер Мото се събраха. Над 100 пилоти от Сърбия, Македония, Турция, Гърция, Чехия и България  участваха   във финалния кръг от европейския шампионат по Супер Мото и десетия кръг от източноевропейския шампионат на писта
Състезанието се провежда е в памет на един от най-големите приятели и поддръжници на мотоциклетния спорт – Димитър Калчев, дългогодишен председател на Организационния комитет за Grand prix Bulgaria и министър на държавната администрация в правителството на Симеон Сакскобургготски.

В неделният ден се проведе  и второто издание на Отборната Купа на България в дисциплината писта, в която  участваха 17 тима, включително и отборът от Троян. Нашите състезатели спечелиха третото място в отборното

Пламен Петров (България, Троян мото клуб, Ямаха), който е и основател на клуба и вече към професионалистите, финишира трети в по-високия  Клас -SuperSport 600 .

Другият много популярен в този спорт Красимир Михайлов спечели второто място  в Клас- Formula 600сс.  Другите наши представители –  Радослав Миховски, Светомир Миховски заеха 5-то и  10-то място.

Снимка: Мотоклуб Троян

Related Articles

Back to top button