Инж. Дончо Атанасов председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще даде брифинг за актуалната пътна обстановка

Утре – 8 октомври, в 8 ч. председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов ще даде брифинг за актуалната пътна обстановка. Инж. Атанасов е на инспекция на пътноподдържащите фирми по старопланинските проходи и утре сутрин ще бъде в района на Троянския.
АПИ отново призовава шофьорите да не тръгват на път с летни гуми към високопланинските проходи. По високите части вали сняг.
За неограничено време е спряно движението за всички видове моторни средства през прохода „Петрохан“, от село Гинци до село Бързия. В участъка са паднали дървета от натрупания по тях мокър сняг. Обходният маршрут е през Искърското дефиле. Целта на предприетото ограничение е опазване живота и здравето на пътуващите и безопасност на движението.Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.
Брифингът утре – 8 октомври, е от 8 ч. на билото на Троянския проход.

https://lovech24.co

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button