Павлин Дишев с поредното отличие за спортно майсторство

Световният вицешампион по шотокан карате  Павлин Дишев днес бе награден от министъра на младежта и спорта Красен Кралев в  тържествена обстановка.

Поводът бе спечелването на сребърен медал на Световното първенство по Шотокан Карате-До в Унгария! Националите ни спечелиха общо един златен, шест сребърни и четири бронзови медала в индивидуалните дисциплини. 25-тото Световно първенство по Шотокан Карте-До и Световната Кохай купа се проведоха в град Егер от 6 до 8 октомври. То се организира от Шотокан Карте-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations – SKDUN), чийто представител у нас е Българската федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

„Вашите резултати са доказателство, че в Българската федерация по шотокан карате-до се работи професионално. Благодаря Ви за начина, по който защитавате името на България и Ви пожелавам да бъдете все така усърдни в тренировките и да постигате още по-сериозни успехи“, обърна се към състезателите и треньорите министър Кралев.
Председателят на Българската федерация по шотокан карате-до (БФШК) Александър Славков също връчи на Красен Кралев почетен плакет и му благодари за подкрепата, която оказва на техния спорт.

Павлин е възпитаник на карате клуба“Атнес „Троян. И досега е в сполотения и борбен отбор на генералния секретар на Българската федерация по карате и президент на клуб Емил Атев. Не са малко имената  на възпитаниците на тази школа, които допринасят за успехите в спорта както за града , така и за България!

Честито на Павлин Дишев !Пожелаваме му още успехи на спортните татамита!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button