Пипи Дългото чорапче бе в Троян

В този прекрасен есенен ден в Троян пристигна момичето, което може да извършва хиляди лудории.  Осторумна и винаги засмяна. Може да вдига кон. И има най дългото име – Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче. Тя е 9-годишна, червенокоса, луничава, с две стърчащи настрани плитки. Живее във Вила Вилекула с малката маймунка на име Господин Нилсон и коня. И реши да пристигне в Троян  и да научи учениците от НУ“Св.св.Кирил и Методий“ на щуротии.Този път без коня си. Но…  нашите деца я изненадаха с много спортни игри, кулинарни чудесии(помагаха татковци мами и  баби). Остана удивлена от от красивите рисунки и произведенията от есенни листа… Пипи танцува, чете, игра  до насита с децата от троянското училище и си тръгна  заредена с нови идеи. И сигурно реши, че е много хубаво да ходиш и да се учиш взимайки пример от  децата на  Троян

Три прекрасни момичета от 3-Бклас правеха репортаж за нейното гостуване. Доста пообикаляха докато вземат интервю и  от нея Тя беше навсякъде и изчезваше….Очаквайте го…

А дали като се върне ще започне да посещава заниманията в местното училище?

Убедете се и вие, драги читатели, защо Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче не успя да покаже номерата си …

Ето какво споделиха  Ники и Ели клуб „Малки журналисти“

Хубав, весел, приятен, слънчев, прекрасен, интересен, забавен, хубав, сближаващ семейството, вълнуващ  – така определиха част от участниците поредния Ден на отворените врати в нашето училище. Тази инициатива събра за поредна година деца и родители, за да се забавляват и творят заедно. Всеки имаше възможност да избере една от предложените дейности, в която да участва сам или с родител. А дейностите бяха повече от интересни: деца и родители показаха своите умения в рисунка, апликация или смесена техника на тема „Пъстра есен“; майсторите на кулинарни изделия, отново в екип,  изработваха  „Сандвичи за детски празник“; деца и родители се забавляваха заедно в забавни игри, скачане на въже, дартс. Най-добрите четци се включиха в четенето на откъси от произведения на Емилиян Станев по повод 110 години от рождението му; първокласниците и второкласниците участваха в щафетни игри, а учениците от трети и четвърти клас играха народна топка. На пъстрото есенно хоро се хванаха деца, родители, учители.

Атрактивен гост на Деня на отворените врати беше Пипи Дългото чорапче. В ролята на любимата на всички героиня беше Ирина Самичкова от трети „в“ клас. Тя беше и на сцената, където нейни съученици и ученици от четвърти „б“ клас, бяха подготвили емоционално откриване на празника. Беше и на игрището за народна топка, показа и своите умения за четене. А щом Пипи е сред нас, няма как да не е забавно!

По време на целия празник цареше доброто настроение, както се изрази и Директорът на нашето училище, г-н Борис Йовчев в своя поздрав към всички.

За участниците имаше картонена шапка, специално за празника. Всеки имаше възможност да се подкрепи с вкусен сандвич и чаша чай, а в края на празника и да се подслади с бонбон.

Ние, като част от клуб „Малки журналисти“, имахме не по-малко интересна, но и отговорна задача. Маги, в ролята на фотограф, заснемаше най-интересните моменти от днешния ден. Ние пък проведохме интервю с някои от участниците в различните дейности, за да разберем защо са избрали тази дейност, дали искат и през следващата година да има такъв ден, както и да чуем техните предложения за други дейности.

Днешният ден на отворените врати ще остане задълго в съзнанието на всички – с усмивките на лицата, със сътвореното от техните ръце, с емоциите от спортните и забавните игри и с нетърпение ще очакват следващия. Вече има и предложения за нови дейности – стрелба с лък и състезание с велосипеди.

 

Ники и Ели

 

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Събота, 21 октомври 2017 г.

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Събота, 21 октомври 2017 г.

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Събота, 21 октомври 2017 г.

Пипи пред репортеките

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Събота, 21 октомври 2017 г.

 

Related Articles

Back to top button