ПИСАТЕЛ НАЗАЕМ

На 23.20 2017  младият автор на разкази, романи, поезия и популярни статии Марин Трошанов се срещна с деветокласниците и единадесетокласниците от СУ „Васил Левски“. Инициатори на срещата са преподавателките по БЕЛ Стела Михайлова и Цветлина Митева, които се включиха в кампанията „Писател назаем“. Инициатор на кампанията е „Аз чета” (www.AzCheta.com), най-голямата българска онлайн медия за книги и четене.

Целта на инициативата е да покаже на всички, свързани с българското образование, че часовете по литература могат да бъдат модерни, разнообразни и интересни, а фигурата на писателя може да бъде модел за подражание.

Марин Трошанов разговаря с учениците по темата „Практическа връзка на учебния материал по литература с бъдещата професионална реализация на ученика и изграждане на лидерски качества в съвременна международна бизнес среда: умение за анализ на текст и герои, богатство на изказа и изразните средства, аргументация и мотивиране на гледна точка.“

Той впечатли събеседниците си с биографията и със заниманията си в свободното време. Магистър е по Международни отношения в СУ „Св. Климент Охридски“ и стипендиант на Шефилдския университет, където е на път да защити втора магистратура по Бизнес Администрация. С 12- годишен опит в сферата на информационните технологии. Носител на престижната награда „Бизнес лидер от ново поколение“, присъдена от вестник „Капитал“. В момента отговаря за IT операциите на голяма енергийна компания в Централна и Източна Европа.

В свободното си време пише. Най-амбициозният му проект е поредицата от илюстровани романи с работно заглавие ЛАМЯ „ЕООД”, чието издаване стартира през октомври 2016 г.

Една от философиите за живота на Марин Трошанов е да остави нещо хубаво след себе си. И той успя да го направи в СУ „Васил Левски“. Остави у учениците и преподавателите приятни емоции, зареди ги с позитивизъм и с вяра, че в България има млади, амбициозни и талантливи хора, които правят света около себе си по-добър.

СУ“Васил Левски“

 

Related Articles

Back to top button