Троянски театрали поздравиха известния ловешки режисьор Стоян Георгиев за 70-годишния юбилей

С много поздравления,  щедри пожелания и бурни аплодисменти премина театралната постановка режисирана от  известния ловешки театрал Стоян Георгиев. Много почитатели се бяха събрали  по повод 70-годишния юбилей на 24 октомври вечерта в препълнения салон на Ловчанското читалище „Наука -1870 г.“
Първото поздравление отправи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която му връчи почетен плакет  и поздравителен адрес. В адреса се изтъква дългогодишната му дейност на театралното поприще, педагогическата му дейност и гражданската му ангажираност през годините.

Последваха поздравителен адрес и цветя от  Община Троян  представена от зам.кмета Поля Димова. Д-р Виолета Койновска от троянската „Наука-1870“  благодари на юбиляра за това , което прави за възраждане на театралното изкуство  в града. От Шошковата къща в Троян(сега Център за обществена подкрепа)Стоян Георгиев получи колаж от фотоси  на представленията, които е режисирал. Също така бе поздравен  и от граждански организации, от колеги от професионалния театър и  от ученици от самодейните колективи.  Бяха изтъкнати енциклопедичните  знания на Стоян  Георгиев в областта на театралното дело и историята му, в спорта и филателията, качествата му като хроникьор и съставител на книги.
Самият юбиляр, разчувстван и щастлив,  сподели от сцената, че не вярва да е на 70 години и се чувства като младеж, защото непрекъснато е сред млади хора.
Вечерта продължи с представянето на  комедията „Фалшивата диплома“ по Бранислав Нушич, спектакъл на гостуващата троянска трупа под режисурата на Стоян  Георгиев.

снимки: Детелин Николов и община Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button