Учениците от ОУ „Иван Хаджийски“ участваха в Европейския ден на спорта

Те се включват в инициативата за трета поредна година.
Децата се състезаваха в любимите си спортове – народна топка, баскетбол, бадмингтон и тенис на маса. 
Усилия и всеотдайност в организацията на  спортни инициативи положиха учителите по физическо възпитание и спорт – Весела Миревска, Соня Пенчева, Бонка Минкова и Николай Цочев.
В Европейския ден на спорта участваха ученици от 2-ри, 3-ти, 4-ти и 7-ти клас.
„Спортът е изключително важен за децата и в нашето училище държим учениците да са физически активни. Това е гаранция преди всичко за тяхното физическо и психическо здраве. Също така спорните занимания учат на толерантност и работа в екип, и не на последно място – когато спортуват, децата много се забавляват.
Затова в ОУ „Иван Хаджийски“ се стараем да създадем оптимална среда за провеждане както на редовните часове по физическо възпитание и спорт, така и на извънкласните форми.
Сега ни предстои сериозен ремонт на голямата спорта зала в училище, за да имат нашите ученици по-добра възможност да спортуват и през зимните месеци“ – каза директорът на ОУ „Иван Хаджийски“ Ралица Бенчева.
Европейският ден на спорта в училище е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.
Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button