73-годишен мъж даде 100 бона на алоизмамници

73-годишен мъж от София е дал 100 хил. лв. на телефонни измамници, представили се за полицаи, които го излъгали, че трябва да съдейства на полицията за залавяне на телефонни измамници.

Владимир Зюмбюлев разкри, че част от парите е взел от касата на жилищната кооперация, в която живее, съобщава БНР.

„Обади ми се един човек на име Пламен Марков – от Четвърто районно се представи и каза, че щели да ми се обадят телефонни измамници – една банда, която била много жестока, но да бъда спокоен, че той е насреща. И каза да не се обаждам вече по стационарния телефон, да му дам джиесема да контактувам с него и ми каза да не затварям“, разказа Зюмбюлев.

„В петък към края, когато събрах вече всичките пари – ошушках всичко, което имах, и той ми каза: „Недей да споделяш с никого, с роднини (понеже имам сестра, недей на нея да казваш) и аз казвам: „Добре“. И тук се появи един друг и каза: „Аз съм полковник Василев“. Той ми каза всъщност: „Няма да споменаваш на никого нищо за това, защото водещия на акцията – каза ми едно име, но това е без значение, има жена, има деца и те, понеже са опасни, могат да му взривят апартамента„,  е  допълнил измаменият пенсионер. за БНР

Related Articles

Back to top button