Григор Димитров ПОБЕДИ!-видео

Страхотен мач за Гришо. С 2-1 победи ГОФЕН.

Той Грабна Купата!

Григор Димитров спечели финала срещу Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3 и грабна престижния трофей на заключителния турнир на ATP в Лондон.

Българинът и белгиецът излязоха на централния корт в лондонската зала „О2 арена“ 20:00 ч днес и сложиха край на един паметен сезон в мъжкия тенис.

Първият сет започна лошо за Григор, като Гофен направи два пробива и поведе

Във втория сет Григор Димитров стартира значително по-уверено и поведе в третия гейм с 2:1. Българинът бе на косъм от пробив в шестия, но Гофен успя да се измъкне и от своя страна направи пробив и поведе резултата в седмия с 3:4. Накрая белгиецът затвори втория сет в своя полза с 4:6.

Още в първия гейм на третия и решителен сет Гофен имаше множество възможности за пробив, но Гришо устоя и не се даде. Напрежението нарастваше с всеки следващ гейм и чак в шестия първата ни ракета направи пробив и поведе с 4:2. Гришо грабна следващия гейм и имаше 3 мачбола, но Гофен се задържа в играта в осмия гейм и доведе резултата до 5:3. Българинът обаче грабна деветия гейм и спечели мача с 6:3.

С тази невероятна победа Димитров се превърна в първия дебютант, който печели турнира на осемте най-добри от 19 години насам (след испанеца Алекс Кореча през 1998 г.).

https://www.facebook.com/bojidar.vasilev.520/videos/10210566379940659/

Related Articles

Back to top button