„Елпром Троян“-лидер и по иновациите в бранша

Представителите на ЕЛПРОМ Троян заедно с д-р Камелия Терзийска
Представителите на ЕЛПРОМ Троян заедно с д-р Камелия Терзийска

„Елпром Троян“ за пореден път демонстрира, че е лидер освен в производството на електромотори, така и по иновациите в бранша. 

Троянското предприятие взе участие на проведения в София Техпарк международен бизнес форум. Събитието бе организирано от Българската конфедерация за иновации (БКИ) и основната цел бе да срещне иноваторите в различни браншове с потенциални инвеститори. Сред гостите на събитието бяха  г-н Димитър Главчев – председател на на 44то Народно събрание и г-н Андрей Новаков – Евродепутат. Присъстваха също инвеститори от страната и чужбина, както и многобройни представители на  български компании, изобретатели и журналисти. Форумът стартира с обръщение на д-р Камелия Терзийска – Учредител на БКИ и Председател на контролния съвет на Институт на Вътрешни Одитори в България

 

„Елпром Троян“ представи своята иновация в машиностроенето – SDM30 (Smart digital monitoring) или дигитална смарт лаборатория, разработена от специалистите на предприятието . SDM30 ще може да се използва, както в индивидуални специализирани електромотори, така и чрез облачната услуга (Cloud Smart Lab). Устройството ще следи всички важни параметри на електромотора в реално време, като веднага изпраща информацията в Облака, позволяващ на всеки потребител да използва софтуерния алгоритъм за анализ и диагностика на завода . SDM30 – Мобилната лаборатория, която спечели златен медал на Международния Технически панаир в Пловдив през тази година, ще има сериозно приложение в тежки индустриални условия –  химическата, петролната, минната, военната промишленост, хибридните автомобили и др. индустрии опериращи с трудни за обслужване, скъпи движещи се електрически машини, правейки електромоторите практически вечни.

 

Related Articles

Back to top button