Започва кампания на Министерство на туризма

30 безплатни почивки у нас ще бъдат разиграни с томбола. Това предвижда кампанията „Неочаквана ваканция“ на Министерството на туризма, съобщи пред „Стандарт“ министър Николина Ангелкова. 

В жребия могат да се включат всички, които са направили резервация за поне три нощувки в родните курорти в периода извън активните месеци. Целта е да се насърчи вътрешният туризъм. Срокът за участие е до 10 декември, а победителите ще бъдат изтеглени не по-късно от 15 декември. Сайтът, на който ще бъдат обявени наградите и на който ще могат да се регистрират участниците, е Неочаквана ваканция. Там са обявени и условията за участие. „Чакаме ръст в броя на туристите и през зимата с 5-10% след рекордното лято“, заяви Ангелкова.

През последните две години туристическият ни сектор бележи постоянен ръст. Това се дължи основно на ръст в броя на гостите от съседните държави, както и от основни пазари като Германия и Великобритания. Близо 7,5 млн. чуждестранни туристи са посетили България до края на септември 2017 г. Ръстът спрямо същия период на предходната година е с около половин милиона повече души, избрали за своята ваканция България, съобщиха от Министерство на туризма, базирайки се на данните на Националния статистически институт.

Related Articles

Back to top button