Започна надпреварата в  зимния биатлон с троянско участие

Започна надпреварата в  зимния биатлон  От троянци участваха националите Емилия Йорданова(Славия), Десислава Стоянова(Амбарица),Стефани Попова и Владимир Илиев(Аякс)

Спринтовата смесена щафета даде началото на сезон 2017/18, но това беше само генерална репетиция за супер интересното шоу супермиксът. Българският отбор в състав Стефани Попова и Антон Синапов  от Чепеларе се класира за 18-а позиция, след като бе застигнат с обиколка.

В надпреварата участваха 23 щафети.  е официална от 2015 г. При нея стартират дамите. Те бягат в I и III кръг, като във всеки стрелят по 2 пъти (легнал и прав) и изминават общо 6 км.

Дистанцията при мъжете е с 1,5 км по-дълга, тъй като след последната стрелба те не финишират, а въртят още една обиколка.

Спечелиха биатлонистите на Австрия

Спринтовата смесена щафета  даде старта на сезон 2017/18, но това беше само генерална репетиция за супер интересното шоу, което ни предложиха биатлонистите в класическата смесена щафета в Йостерзунд (Швеция). Там участваха – нашите  Емилия Йорданова, Десислава Стоянова  и Владимир Илиев, заедно с Димитър Герджиков от Чепеларе, които използваха 10 резервни патрона и заеха 16-то място в крайното класиране

Норвегия даде заявка за доминация още в първия ден от новия цикъл на Световната купа.

по материали на биатлон.бг

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button