Наградиха победителите от Климентовите дни в Троян

Днес  СУ „Св. Климент Охридски“ Троян награди учениците, взели участие в Климентови дни 2017. Събитието се състоя в Актовата зала на училището.

Климентовите дни започват със състезание по математика през далечната 2004 година. Следващата година се организира състезание по информационни технологии. През 2008 година училището печели проект  „Климентови дни“ по  Национална програма на МОН „Училището – територия на учениците”. Включват се събития и състезания по различни дисциплини. И така до днес вече 14 години. Климентовите дни се превръщат в запазен знак, които  прави училището разпознаваемо не само в общината, а и в областта. В рамките на Климентовите дни, учениците изявяват себе си, научават нови неща и се усещат като най-значимата част на училищната общност.

На събитието присъстваха традиционните партньори, подсигуряващи наградите за победителите.  За поредна четиринадесета година Ротари клуб Троян връчи наградите на математиците, които получиха грамоти с логото на своя спонсор. Гост на събитието беше Валентин Бечев, член на Ротари клуб Троян и бивш възпитаник на училището.

Марин Радевски, собственик на фирма Калинел, член на Училищното Настоятелство и спомоществовател на училището, традиционно подсигури и връчи награди на участниците в дискусията на английски език.

Телевизия Оптиспинт Троян всяка година осигурява награди на отличените в състезанието по информационни технологии. И тази година Васил Радойчевски връчи наградите и пожела на информатиците „да продължават да премахват граници“.

За пръв път състезанието по информационни технологии имаше още един дарител. Герман Гачевски, бивш възпитаник на училището и ръководител на фирма TSD Services увери, че доброто дело ще продължи в годините и връчи на победителите парични награди.

СУ „Св. Климент Охридски“ награди участниците в състезанието по природни науки, учениците от начален етап, взели участие в различни състезания, както и учениците, премерили сили в училищния плувен басейн.

В Климентови дни 2017 година са участвали над 400 ученици. Сред наградените има ученици от Ловеч, Априлци, Луковит, Тетевен и Троян.

Събитията ще завършат утре, когато тържествено ще почетем делото на Свети Климент, а след това сме поканени на Музикално пътешествие – ученически концерт.

 

 

Related Articles

Back to top button