Недялко Йорданов ще представи книга на Огнян Герджиков в Троян

На 22 ноември 2017 г. 17.30 часа  в Информационно-културния център в Троян ще бъде  представена на автобиографичната книга на проф. Огнян Герджиков „Аз не бях политик“, издание на Издателско ателие Аб.  Участие ще вземат:самият автор, Дуета Ана Боянова и Емил Калев. Книгата ще бъде представена от  големия бургаски поет  и театрал Недялко Йорданов  и неговата съпруга  Ивана Джеджева

Книгата „Аз не бях политик” разказва за детството и семейството на проф. Герджиков и за кариерата му на юрист и политик, за делегатските му пътувания, впечатления и срещи, сред които запомнящи се са срещите със световни политически лидери като Муамар Кадафи, Владимир Путин, папа Йоан Павел II и др. Юристът и академичният човек, политикът, поетът, музикантът, певецът, спортистът Герджиков – това са само част от лицата на автора, разкрити в автобиографичната му книга.

Ana Boyanova
Ана Боянова и Емил Калев, които музицират като дует повече от десет години.

Ана Боянова е дълбоко изкушена не само от музиката, но и от словото. Завършила е Музикална академия със специалности солово пеене и пиано. Още като студентка публикува стихове и разкази в литературни издания. Автор е на повече от 20 книги – поезия, проза, художествена публицистика – монографии за големи български творци в областта на изкуството. Превежда от полски език.

Романът й “Да се родиш виновен” (част първа) получава наградата “Блага Димитрова” на Национален граждански форум “Българка” за 2014 година. В началото на 2016 г. излезе втората част.

През 2016 г. Ана Боянова получава два приза за поезия от следните Международни конкурси –  „Voci Nostre“ – Анкона /Италия/ и „Aldo Moro“ –  Лече /Италия/.

От 2005 година Ана Боянова е член на Съюза на българските писатели, а понастоящем е управител на издателство “Издателско ателие” Аб.

​​Емил Калев е завършил Театралната академия със специалност Куклено актьорско майсторство, а по-късно се дипломира с магистърска степен – Мениджър в сценичните изкуства. Има участия във филмови телевизионни формати, дублажи, снима в отделни кино продукции.

Любовта му към музиката датира от ранна възраст, когато започва усилено да изучава цигулка. По-късно уменията му го инспирират да посегне към пианото и класическата китара. Като студент в НАТФИЗ дълго време посещава частни уроци по вокално майсторство. Към сегашния момент активно се обучава при известния оперен певец Георги Чолаков.

Книгата ще бъде представена от  големия бургаски поет  и театрал Недялко Йорданов  и неговата съпруга  Ивана Джеджева

Кой е Огнян Герджиков?
Роден на 19 март 1946 г. в София
• Професор по гражданско и търговско право в Юридическия Факултет на СУ „Св. Климент Охридски“;
• Поктор по право;
• Специализирал във Виенския университет и в Института „Макс Планк“ в Хамбург;
• Председател на 39-то Народно събрание;
• Председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията в 40-то Народно събрание;
• Председател на Арбитражния съд при Българската стопанска камара
• Носител на орден „Стара планина“ Първа степен

„Знам, че има по-умни и по-начетени, и по-амбициозни, и по-талантливи, и по-работливи, и още много „по-“ от мен, но не всички от тях са успели. Защо?“

Не забравяйте! 22 ноември 2017 , 17.30часа в Инфоромационно-културен център Троян

 

Related Articles

Back to top button