ОУ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ“  ОТБЕЛЯЗА  МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

Ученици и учители от ОУ „Иван Хаджийски“ – Троян отбелязаха Деня на толерантността.

В двора на училището, с помощта на учителките Диана Исикийска и Богдана Мичева,  „порасна“ „Дърво на пожеланията“.

На Дървото „узряха“ детелинки – послания, а децата се наредиха в кръг, за да ги „оберат“.

От Дървото пожелания за Деня на толерантността си  „откъснаха“ и общинските служители от отдел „Образование“, които са желани гости на всеки празник в училището.

Посланията бяха свързани с толерантното отношение между хората – да се уважават, да са доброжелателни, отстъпчиви и сдържани, да не забравят, че всеки човек има право да съхрани своята идентичност.  

За да стигнат тези важни послания до повече хора, учениците и учителите изработиха и тематични листовки, които в Деня на толерантността раздадоха в центъра на града. Посетени бяха и няколко големи троянски предприятия – „Калинел“,  „Копа Хидросистем“  и „ВЕКО“, както и големите магазини „Лайф“ и „Т маркет“.

Децата отправиха и там своите послания за толерантност, а четвъртокласничката от ОУ „Иван Хаджисйки“  Мирела Минкова рецитира стихотворението „Казва се приятел пръв“ от Валери Петров.

Инициативите се проведоха по проект „Tвоят час“, оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 г.“

Тази година по „Твоят час“ в ОУ „Иван Хаджийски“ работят пет групи, в които децата ангажирани според своите интереси и потребности.

 

Поля РОГОШЕВА

учител в ОУ „Иван Хаджийски“

Троян

Related Articles

Back to top button