Разбиха нарколаборатория в Априлци

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за производство на метамфетамин (т. нар.
пико) в гр. Априлци, Ловешка област, с цел разпространение в различни селища в страната. 

Участниците в групата са задържани на 24 ноември 2017
г. при специализирана операция на ГДБОП, ТС БОП-Варна и Специализираната прокуратура.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е започнала производството на пико през юни 2017 г. в хотел „Априлци“ (в едноименния
град), където работел като барман и живеел „химикът“ на групата.  Там при специализираната операция е открита лабораторията, оборудвана с всичко
необходимо за производството на метамфетамини.Първоначално прекурсорите, материалите и финансирането осигурявал ръководителят Светлин В. Впоследствие с това се занимавала и „дясната му ръка“ в групата и негов близък.

Повечето материали и оборудване били купувани онлайн и доставяни чрез спедиторски фирми. За пласирането на едро на готовата продукция отговарял конкретен участник в групата. Известни количества били разпространявани във Варна лично от ръководителя, където самият той живеел.
По делото са разпитани свидетели, използвани са и специални разузнавателни средства.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата е наложено задържане до 72 часа. Днес, 27 ноември 2017 г., в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

https://varna.topnovini.bg/node/780008

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button