След трите зверски катастрофи….

Трети фатален инцидент на главния път София-Варна в Ловешка област е отнел живота на жена в събота вечер.

 Жената е загинала при челен сблъсък между лек автомобил и камион край село Български извор, в близост до местата на предишните две тежки катастрофи между Сопот и Микре в петък и събота. За две денонощия в този отсег починаха общо 11 души и 26 бяха ранени, като четирима са в критично състояние, съобщава БНР.
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на ОДМВР – Ловеч и областният управител инспектираха отсечката късно снощи. Разпоредено е полицейските патрули по пътя да се увеличат двойно за всички почивни и празнични дни, и всички патрули на територията на страната да са с включени сигнални светлини.“Един мини-кризисен щаб направихме, за да видим какво е станало. Трети път катастрофа, пак убит човек. Да видим какво е това място. Моето притеснение беше главно да видим дали са изпълнени указанията на главния секретар да се увеличи тук наблюдението и какви допълнителни мерки да вземем, за да не се случи подобно нещо и утре. Не мога да повярвам, че на това място поредна катастрофа с жертви“, коментира вътрешният министър Валентин Радев.
„Мислим всякакви вариантни, но пак ви казвам: сигурността и живота са в ръцете на водачите. И ние като водачи виждайки тези светлини трябва да се сетим, че това нещо се е случило и че ние не сме изключение и че ако не внимаваме може да се случи и на нас. Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно видима, знаците са обозначени. Всеки нормален водач ще види, че това е населено място и трябва да кара внимателно“, коментира и главният секретар на МВР Младен Маринов, цитиран от БНР.
Причините за тежката катастрофа между автобус и камион от петък все още се изясняват.

Related Articles

Back to top button