След три години – пак офроуд емоции в Дълбок дол-галерия и видео

21-годишния Тихомир Лилов

Днес приключи  3-дневния офроуд в с.Дълбок Дол (Троянско).

Полигона е  изграден с подкрепата на почетния председател на ДПС Д-р Ахмед Доган и основните спонсори  в лицето на фирмите от Троян: Калинел,  Троян Плаза и Ослар. Събитието бе почетено от: Народния представител от ДПС-Ловеч г-н Джейхан Ибрямов, спортния експерт на Община Троян Тодор Комитов, който прочете поздравление от кмета на града-Донка Михайлова. Гости на събитието бяха още кметът на Кърджали г-н Хасан Азис, областният лидер на ДПС – Ловеч г-жа Сурай Велиева, председателката на троянското ДПС г-жа Айнур Кехайова. Всички  официални лица и   състезатели получиха подарък облечени тениска с имената на спонсорите, най-големите, от които производство на текстилни изделия  „Калинел“, хотел „Троян Плаза“ и „Ослар“ от дървопреработвателната промишленост.

X Cross Troyan 2017

JUNIOR TEAM – MOTO & ATV !

Публикувахте от ATV Challenge Cup в Неделя, 12 ноември 2017 г.

Тодор Христов
организатор

Над 80 участници на възраст от 5 до 55 години от България и Гърция участваха. Посещението от страна на зрители бе повече от задоволително, сподели Тодор Христов, организаторът на събитието. За сайта Троян експрес той още каза,че всички са удовлеторени от реставрирането на това състезание. Много емоции, много зрители и надежда ,че ще се просъществуват този вид състезания. Много хора се запалиха по този вид спорт –каза още Христов.

Възстанови  се и първата детска ATV школа в България, като в петък, 10 ноември, преди състезанието „АТV школа” – Троян  се проведе курс за обучение на деца, с теоретични и практически занимания. Курсът  се води от топ пилоти с много титли и доказали се в спорта състезатели като: Мартин Милев и Калин Лесидренски.”

От троянци участваха децата Дениз Асанов – 1-во място, Павел Доневски – 4-ти, Борис Иванов, Ростислав Йорданов от отбора на Junior Team Troyan. 11-годишната  ученичка  на СУ’Св.Климент Охридски“-Мария Боровска  от 4×4 Adventur зае 1-во място при жените и 2-ро Junior. и получи специалния приз Останалите троянци се представиха много добре в своите класове

Ето и класирането  в другите класове

След изключително напрегнатата и много мъжка надпревара в клас ATV Hobby, с време  8 минути и 16 секунди за 5 обиколки, първи е Николай Николов от Девня, с много малка разлика от следващите двама. Второто място е за състезателя от клуб „4×4 Adventure” Ивелин Червенков, а третото място завоюва  Мирослав Сираков от Троян, само на 25 секунди след победителя. Парични и предметни награди за победителите от спонсорите на надпреварата. Ваучер 500 лв. От „Боряна груп” и лебедка от „Пауър Уинч” за победителя, за второ място ваучер 200 лв. от сайта „4х4 гуми”.

 

Едновременен старт на 11 мощни машини с 11 яростни състезатели в  6 обиколки изпълнени с много адреналин и емоция в клас АТV Expert. Много атрактивно преминаване през дерето, районът с голяма денивелация, хлъзгави и мокри участъци, но и много професионализъм и майсторски умения на състезателите. Първо място за Мартин Милев от клуб “Factory Racing” с Yamaha 450 и време 16:35 минути. Следван от двама представители на клуб „4×4 Adventure” – второ място за Красимир Колев и трето за Павел Кашов. И отново награди – ваучер 500 лв. От „Боряна груп” за победителя, за второ място ваучер 200 лв. от сайта „4х4 гуми”.

 

Най-масовият старт беше на мотоциклетистите в клас Hobby, с  изключително атрактивни преминавания на препядствията и красиви скокове до стълбица стигнаха Марио Колев с Honda CRF 450, на първо място. Следван от своя съотборник Райко Колев (Troyan Racing), същата машина и време 8:28 минути. Третото място е за Красимир Петков с минимална разлика от 2 секунди.

X Cross MOTO Troyan 2017

Жестоки кадри с моторите ! Дерето вече се казва "Дочково дере" :) А Теодор е извънземен :) Поздравления за всички за отличното предстаяване !!!

Публикувахте от ATV Challenge Cup в Неделя, 12 ноември 2017 г.

Безапелационна победа в клас MOTO EXPERT за Теодор Кабакчиев, най-добрият български състезател по хард ендуро. С чувствителна разлика от 3 минути второто място е за Димитър Митов от Търново, а третото за Тихомир Иванов от Troyan Racing.

Единственият в клас UTV достигнал до финала, но в същото време дал най-добро време от всички състезатели за 6 обиколки на трасето е Николай Гочев, победителят в Източно-европейския шампионат за 2016 година.

 

Атрактивни и аплодирани бяха и състезателите в клас Buggy и Super Buggy. Първи в клас Buggy e Ивелин Иванов от Търговище, а втори Николай Добрев от „Bradva Racing”.

В клас Super Buggy на стълбицата се качиха Петър Галев трето място, втори Тодор Карджиев и първото място за  Красимир Куманов с AUDI 1.8.

 

Както винаги специални награди получиха дамите участвали в  напрегнатото оффроуд състезание. При мотористите се отличи Ина Джамбазова , а при ATV състезателите Рени Хистова, на 5 място в крайното класирането.

BUGGY & UTV

BUGGY & UTV – X CROSS TROYAN 20017

Публикувахте от ATV Challenge Cup в Неделя, 12 ноември 2017 г.

Другия представител на Троян е 21-годишния Тихомир Лилов, който за е 4-то място

Той заяви пред репортера на Троян експрес,че е много доволен от представянето си въпреки загубата на време от проблеми с машината първия ден, но на втория е наваксал. Занимава се любителски с този спорт.  Но това не му пречи да изисква от себе си по-силни резултати  и не мисли да се отказва. Щастлив е,че състезанията са възстановени на тази писта и се надява  в близките години тя да бъде лицензирана и за Европейски първенства.

о

X Cross ATV Troyan 2017

HOBBY & EXPERT ATV/QUAD

Публикувахте от ATV Challenge Cup в Неделя, 12 ноември 2017 г.

Related Articles

Back to top button