Тетевенският съд осъди младежи заради кражби

Мъже, извършили поредица от кражби са осъдени, след внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Тетевен и постигнато в съдебна фаза споразумение. За извършените кражби Росен Р. е осъден на две години лишаване от свобода при общ режим. На Марин Н. е наложено наказание от една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок. На непълнолетния Милен Р. е наложено наказание обществено порицание.

Марин Н., Росен Р /двамата при условията на продължавано престъпление/ и Милен Р. /като непълнолетен/ се признаха за виновни и са осъдени за това, че в периода от 26.12.2015 г. до 08.03.2016 г., в различно съучастие, в с. Златна Панега, в махала „Нановица“, землището на гр. Ябланица, махала „Върпей“, землището на с. Гложене и с. Голяма Брестница, Ловешка област, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – разбиване на входна врата и катинар и използване на три леки автомобила, отнели чужди движими вещи от шестима собственици – 2 тона хлебно зърно, два акумулатора, пчелен инвентар, инструменти, сливова ракия, 6 бр. овце, 9 бр. агнета, документи, дрехи, фотоапарат, 6 бр. пчелни кошери и пчелни семейства. Всички отнети вещи са на обща стойност 3 475 лв. Престъпление по чл.195, вр. чл.194, вр. чл.20, вр. чл.26 от НК.

Росен Р. е осъден и по обвинението за това, че на 03/04.02.2016 г. в с. Златна Панега, направил опит да отнеме противозаконно чуждо МПС – л.а. марка „Рено”, собственост на Г. Г., без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да го ползва. Престъпление по чл.346, вр. чл.20, вр. чл.18 от НК.

В дните около Коледа на 2015 г., обвиняемите не разполагали със средства за празниците и решили да откраднат от склада в бившето ТКЗС жито, което да продадат. Месец след първото проникване в склада, групата решили отново да открадне от житото, за да го продадат. Пак за да „препечелят“ пари групата извършила поредица от кражби в махала „Долене“ и в с. Голяма Брестница.

Споразумението имат последици на влезли в сила присъди.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button