Троянецът Петър Пепов Иванов с доблестна постъпка

Троянският младеж Петър Пепов е ученик  от ПГВМ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч . Преди броени е намерил портфейл със солидна сума пари, лични документи и дебитни карти. Тогава младежът е бил на възпитателно дело. На тръгване той съзира на пейка пред стоматологичната поликлиника въпросното портмоне. Без да се колебае, той го предава на дежурните полицаи в районното управление. Много бързо е намерена и собственичката, която е безкрайно благодарна.

По този повод  получи от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова грамота за доблестна постъпка. Връчи я лично кметът на 21.11.2017 г. , като заедно с младежа бяха заместник-кметът Венцислав Христов, Даниела Данова – секретар на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (ОКБППМН), и управителят на ЦНСТДМ – 3 Татяна Добрева.

По предложение на ОКБППМН младежът е отличен с грамота и топло зимно яке. В грамота се посочва, че „Достойните постъпки са пример за всички граждани на държавата,  а достойните граждани са най-голямото богатство на нашия град. Ние вярваме, че добротата е водеща сила и променя света!“

На срещата с кмета Корнелия Маринова  Петър разказа, че е от Троян, че обича животните и мечтае да стане ветеринарен лекар.

„Днес получаваш „шестица“ за тази постъпка, защото добрите дела винаги се награждават рано или късно„, каза кметът Маринова.

Related Articles

Back to top button