1345 лева бяха  събрани на  благотворителeн търг за Обединено училище „Иван Вазов“

По време на традиционния сбор на селото, на  28 октомври на тържество в ресторант „Симида“  в Дебнево, родители, общественици, бизнесмени се включиха в организирания от колектива на Обединено училище „Иван Вазов“ благотворителен търг.

  На  него   бяха  разиграни  картини  и сувенири  изработени от ученици и учителипо време на миналогодишния конкурс „Есен в Дебнево“.  Поставена беше и дарителска кутия.

Директорът на учебното заведение Анелия Подаяшка ръководеше търга. Всички изделия са калкулирани и бяха продадени  с благотворителна цел.  Събраните средства са  в размер на 11 40 лева, като към тази сума бе прибавена  сумата  от дискотека – 205 лв.,  която бе също част от инициативата. Събраните 1345 лева ще бъдат използвани за  нуждите  на  училището.

Събитието бе уважено и от председателя на Общински съвет   Троян  Николай Тодоров. Той също даде своята лепта за каузата на училището, като откупи две картини с изгледи от живописната местност „Лакарево“  и похвали домакините за добрата инициатива, и ги увери, че подкрепя техните усилия за запазване на училището. Кметът на община Троян  Донка Михайлова също се   отзова на поканата за участие в благотворителния търг  като дари 200 лв . Дарение са направила: художничката от Ловеч – Инослава Колчева, Рекламна къща „Дъга“, фирма „Биопрограма“ и др.

по материал на Общински съвет Троян

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button