Вятърът смени посоката си и бързо се застудява

Много силен вятъримаше днес. На Черни връх той беше над 140 км/ч, около морето поривите стигнаха до над 80 км/ч.

Заради южната посока на вятъра температурите се повишаха до почти летни стойности – 20 градуса, измерени в Ахтопол и Ловеч.

Обстановката продължава да е много динамична. Студ, дъжд и сняг ни очаква в неделя. Вече на места започнаха валежи от дъжд в Западна България.

През нощта валежите ще продължават и ще завали в почти цялата страна. Вятърът сменя посоката си и става северозападен, което означава, че бързо ще застудява.

 

В неделя валежите ще продължават и в комбинация със застудяването още преди обяд дъждът във високите полета от Западна България и Предбалкана ще преминава в сняг, а по-късно през деня и на повече места от Северна България ще вали сняг. Следобед от запад се очаква спиране на валежите.

По-значителни валежи от дъжд в неделя се очакват в областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.  В сила е код жълто, защото могат да паднат около и над 20 литра на кв/м дъжд.

Сутрешните температури ще са между 3 и 8 градуса, а през деня ще е по-студено – между 1 и 6 градуса.

Планините в неделя: валежи от сняг, в по-ниските части преди обяд от дъжд.  По високопланинските проходи ще има условия за навявания.

През новата работна седмица ще бъде времето ще бъде мразовито със сутрешните температури до -10 градуса. Ще превалява и сняг и дъжд.

 

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

 

НОВА ТВ

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button