Джуджето на Дядо Коледа пристигна в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“

По традиция, в последния ден преди коледната ваканция, учениците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ бяха в Актовата зала в очакване да започне училищното коледно тържество. 

Тази година за него се бяха погрижили учителите Диана Янкова, Христина Бочева, Радиана Бояджиева и Мариела Терзиева. Участници в СИП Религия припомниха историята за раждането на Христос. Приказно красив танц изпълниха мажоретките. 

 

Ученици от трети и четвърти клас се редуваха на сцената с изпълнения на коледни стихотворения и песни. Звучаха музикални пиеси, изпълнени на пиано от ученици, обучаващи в Детската музикална школа при Народно читалище Наука-1870. Изведнъж се чу тропане и коледари влязоха с песен в залата. След техните наричания за здраве и берекет, водещият подкани всички деца да извикат заедно Дядо Коледа. Но, вместо добрият старец, в залата запъхтяно влезе едно от неговите джуджета и обясни, че при толкова много послушни деца, работата на Дядо Коледа става все повече и затова е изпратил него – малкият му помощник при послушните деца от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“. На тръгване джуджето напомни на децата, че чудесата се случват, само трябва да повярват в тях и остави за всяко от тях подарък от добрия старец – шоколад. С „Коледни звънчета“ в изпълнение на тромпет, децата изпратиха помощника на Дядо Коледа. Директорът на училището, г-н Борис Йовчев, връчи награди на победителите в конкурсите за сурвачка, коледна играчка и лична творба на тема „Коледна магия“. Поздрав за всички наградени бях изпълненията на момичетата и момчетата от двете групи за народни

танци.

„Да бъде мирна и честита! Да бъде спорна и добра!“ – с тези стихове пожелания завърши тържеството.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button