Директор, зам директор на училище и депутата се включиха в Националната седмица на четенето

Децата от подготвителната група,  към СУ“Климент Охридски ‘Троян бяха на  гости в кабинета на директора. Иванка Цекова директор  и г-жа Младенова(зам.директор)  с много желание се включиха в Националната седмица на четенето. Двете  прочетоха и разказаха любимите си приказки от своето детство.

По покана на директорката Иванка Цекова се включи и депутът Иван Миховски. По този повод той написа във Фесбук

Днес четох приказки. Имам опит в това упражнение – обикновено заспивам преди дъщеря ми. Но днес издържах. Сигурно защото и отговорността ми бе по-голяма – четенето в подготвителната група на СУ „Св. Климент Охридски“, откъдето ме поканиха, бе инициатива по повод Националната седмица на четенето, която се провежда от 11 до 15 декември.
Малчуганите, които уж трябваше да заспят след срещата с приказните герои от Български народни приказки всъщност ми се радваха и искаха и още, и още приказки.
Благодаря за поканата на директора на училището Иванка Цекова. Включих се с удоволствие, не само защото имам богат опит в четенето на приказки покрай моята дъщеря, а заради невероятно преживяване – да накараш децата да те слушат с интерес, а и да направиш така, че да разберат смисъла на това, които четеш. Много съжалявам, но днес май нито едно детенце не заспа след срещата ни. Дано вече да са чули вечерните приказки за лека нощ и да са по креватчетата.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button