ЕМИЛИЯ ЙОРДАНОВА И ВЛАДИМИР ИЛИЕВ С МНОГО ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ В ЙОСТАРЗАУНД(ШВЕЦИЯ)

На 30.11.2017  в Йостерзунд (Швеция) се проведе дългата дисциплина на 20км. при мъжете.

Надпреварата беше супер динамична до самия си край. Троянецът Владимир Илиев бе  с  най-добро време и най-малко грешки  и зае  52-ро място с 6 грешки  .

Същата вечер се проведе старта на спринтовата дисциплина на 7.5км  при дамите. В стартовия списък бяха записани общо 104 момичета, а между тях бяха представителки на троянски отбори.  Емилия Йорданова бе първа от нашите с 61-ви номер, Десислава Стоянова, потегли от 67-ма позиция, а Стефани Попова бе в края на стартовия списък и  потегли 99-та.

Еми се представи най-силно от нашите момичета. Тя свали десетте си мишени и завърши на 43-о място с пасив от една минута и 37,3 секунди. Стефани Попова сбърка два пъти на огневия рубеж и финишира на 88-а позиция. За Десислава Стоянова не бе ден.  Записа само четири точни изстрела, което и отреди 102-о място. Денизе Херман(Франциа) записа дебютна победа Тя до момента се състезаваше в ски-бягането, завърши на първо място след една грешка в стрелбата и време от 19,54,8 минути.

Състезателката от Аякс  беше и единствената българка в неделното преследване на последният състезателен ден от откриващия кръг за сезон 2017/18. Нашето момиче сбърка четири пъти и финишира на 51-ва позиция.

Победителка в преследването стана  отново французойката Денизе Херман, която  опроверга всички твърдения, че трудно би спечелила дисциплина с 4 стрелби. Това е втора победа за Световната купа за младата френска биатлонистка.

Стартовете в Йостерзунд (Швеция) официално приключихас дисциплината- преследване на 12.5км. при мъжете.  Нямаше българско участие.  Победител стана  считания за фаворит Мартен Фуркад, който сбърка само един път на стрелбата. Това е 64-та победа за Фуркад в кариерата му за Световната купа.

Related Articles

Back to top button