Коледна магия в Шошковата къща

С ценен дар, сътворен от детските ръце, директорът на Центъра Ралица Колева посрещна кмета Донка Михайлова
С ценен дар, сътворен от детските ръце, директорът на Центъра Ралица Колева посрещна кмета Донка Михайлова

Много бяха малчуганите, които заедно със своите родители посетиха днес, 9 декември, Шошковата къща в Троян. 

В деня на св. Анна – закрилница на майчинството и семейството – домакините от Центъра за подкрепа за личностно развитие отвориха работилниците си, за да споделят с малките (а и с възрастните) си гости магията на Коледа.

Първата от работилниците бе посветена на хляба, който и в делник, и в празник неизменно присъства на трапезата на българина. Тук свещенодействаше Маргарита Чонова, която разказа за обредните хлябове и за символиката на тяхната украса.

Кметът Донка Михайлова също „запретна ръкави“

А децата, подпомагани от нея и от кмета Донка Михайлова, която също „запретна ръкави“, си направиха коледни питки с шарки, привличащи здраве, успех, благополучие.  

И докато чакаха хлябът да се опече, гостите се забавляваха в останалите творчески ателиета, където можеха да си направят коледна картичка, играчка за елхата или сурвачка като украсят дрянова клонка, да напишат писмо до Дядо Коледа или пък да се потрудят като дърворезбари…

В две от работилниците

Така неусетно приключи „работният ден“ и работилниците в Шошковата къща трябваше да затворят вратите си за най-голямо разочарование на малчуганите. Остана им обаче удовлетворението от наученото и сътвореното от тях самите, от забавно прекараните часове, изнизали се като миг; от пожеланията на Донка Михайлова да имат една чудно хубава Коледа, да растат умни, щастливи и здрави за радост на своите родители.

 

 

Вокална формация „Щурчета“ 

Вокална формация „Щурчета“ получи горещи аплодисменти за своя дебют пред публика.

 

автор на дописката и снимките :Троянски глас

 

Related Articles

Back to top button