Куршумите спечелиха  Купата на кмета

Завърши традиционният турнир по футбол за купата на Кмета на Троян. Участваха  10 отбора. 9 от отборите бяха местни, към тях  се присъедини „Селесао“ – Ловеч. Троянските отбори бяха -„Родопа“, „Атлетикс“, „Едикшън“, „Спортинг“ Дартфорт“, „Куршумите“, „Гарант“, „Планинец“, „Блу бойс“.

Любителите на футбола имаха възможност да видят много добри голови положения и интересни моменти и сблъсъци на терена. До  полуфинала  достигнаха Спортинг, Атлетикс,  Гарант и Куршумите.

Спортинг и Куршумите играха на големия финал за извоюване на Купата, след  като победиха съперниците си съответно с 5-1 и 9-2.

За третото място играха  Атлетикс и Гарант . Мача бе много динамичен, много голове. Мачът завърши в редовното време 5:5 . Атлетикс  се наредиха на третото стъпало от почетната стълбичка  с 5:4 след изпълнение на дузпи.

НА финала се срещнаха миналогодишният победител Спортинг и отборът на Куршумите. Тук младостта и опитът си дадоха среща. Младите от Спортинг бяха по-бързи, имаха много контраатаки, но шансът не бе на тяхна страна. Не случайно  Ивайло Камарашев  бе награден за голмайстор на турнира, а Тонислав Пенков за най-техничен  състезател. Докато противниците им заложиха на комбинации и на умереност в играта. Нека да спомена ,че  при“батковците“ игра Боян Иванов(футболист и треньор от години) и му бе връчена Купата за спортно дълголетие. Също така баскетболистът от аматьорския отбор на Чавдар Троян Венцислав Кукенски , който е пък носител на  купи по тенис,( както сме писали  вече),игра в отборът –победител.Сега вече вече допълни колекцията с Купа по футбол, сподели щастлив самия Кукенски.

Мачът завърши 3:1 след голове на Петко Петков,Тодор Браилски, Веселин Василев(Куршумите) и Томислав Пенков- Спортинг. Последва награждаването. Отборите от призовата тройка бяха наградени от зам.кметът на Община Троян Ангел Ангелов с медали и парични награди-за първо- 300лв, 2-ро 200лв и за бронзовите медалисти-100лв

Класирането на отборите е:

Куршумите, Спортинг, Атлетикс

Най-техничен играч

Тонислав Пенков-Спортинг

Голмайстор

Ивайло Камарашев-23 гола

Наградата за Флеър плай

Гарант

За спортно дълголетие

Боян Иванов- треньор на футболния отбор –мъже на Чавдар Троян

Между полувремето на финала се разигра томбола за публиката. Закупените билетчетата написани с имената на  феновете на футбола, бяха поставени в урна. Ивайло Тончев-футболист от отборът на момчетата-7 изтегли късметлиите, Двама от публиката  спечелиха по една футболна топка. Ивайло изтегли своето билетче и спечели скара за печене.

Организацията на този турнир бе много добра. Треньорите на футболните отбори към Чавдар Троян бяха и съдии  и съорганизатори с Община Троян.  

Надяваме се,че догодина ще има още повече отбори и залата ще е все така препълнена.

Автор на снимката е Красимир Балински

 

 

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button