Наградиха даровитите деца на Троян – видео и галерия

Анна -Мария Манушева-новата Европейска шампионка по самбо

И тази година бе спазена традицията, според която в навечерието на Коледно-новогодишните празници Община Троян награждава деца, класирали се на международни, национални и областни кръгове на олимпиади, състезания и конкурси.

От началото на 2017 г. експертната комисия за разглеждане на постъпилите искания е одобрила финансово подпомагане в размер на общо 6 900 лв. за 101 изявени възпитаници на училища на територията на община Троян.

Бяха наградени изявени деце и ученици  отучилищата: НУ „Св. св. Кирил и Методий“; НУ„Христо Ботев“, ОУ „Иван Хаджийски“; СУ „Св. Климент Охридски“; СУ „Васил Левски“, гр. Троян; СУ „Васил Левски“, с. Черни Осъм; Професионална гимназия по механоелектротехника и Национално училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“.

В понеделник, 4 декември, бяха връчени премиите на 77 от тези 

Отборът от ПГМЕТ Троян
Отборът от ПГМЕТ Троян
отборът от ОУ"Иван Хаджийски"
отборът от ОУ“Иван Хаджийски“

талантливи деца и ученици за техни индивидуални и отборни постижения. В областта на изкуствата отличените са трима, на науката – 16, а носители на останалите 58 награди са спортисти. Общият размер на отпуснатото сега подпомагане е 5 490 лева.

През 2017 г. чрез Община Троян се изплащат две и са заявени още две национални стипендии по Наредбата за закрила на деца с изявени дарби от Министерството на младежта и спорта. 

Наградите бяха връчени от ДонкаМихайлова-кмет, Николай Тодоров- председател на Общинския съвет Троян, председателката и заместничката й  на Комисията по образованието -Розалина Русенова  и Иванка Цекова

Related Articles

Back to top button