Троянката Преслава Босева с дарителска акция в помощ на МБАЛ Троян

Преслава Босева с колегите си във Ванген
Преслава Босева с колегите си във Ванген

Троянката Преслава Босева , която завърши медицина в Германия с дарителска акция

Преслава е завършила е „Иван Хажийски“, след това  Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“
и после медицина в Улм, Германия. От 2014г работи като лекар в гинекологичното отделение във Ванген, провинция Баден Вюртенберг. Преди това прави 6 месеца специализация във Вил, Швейцария. Вече е част от екипа на  болницата във Ванген. Решава да помогне  на болницата в Троян с така необходимите сонограф и гинекологичен стол. Провежда необходимите разговори със  завеждащия АГ отделението д-р Мишо Василев. Речено- сторено. Пуска във Фейсбук  своето послание, което е:
„Скъпи приятели,
Коледа е най-хубавото време в годината, не само защото сме с най-обичните си хора, но и защото е време за подаръци. Когато преди няколко седмици стана ясно, че единият сонограф и гинекологичния стол за прегледи не са нужни на отделението ни (във Ванген), веднага си помислих, че те ще са прекрасен подарък на отделението по гинекология в МБАЛ – Троян.
И тук идва моята молба, скъпи приятели! Помогнете ми да осъществя тази идея, дарете колкото ви е възможно, за да могат двата уреда да достигнат Троян. Благодаря Ви!“.
Даренията могат да се направят и чрез PayPal: paypal.me/PBoseva
До момента има събрани около 1000 евро.
За да бъдем по-точни тези консумативи струват многократно повече. Затова нека станем съпричастни  с тази благородна мисия на троянката ,която далеч от родния си град, милее  за него и хората, които живеят в него.
НА КОЛЕДА СТАВАТ ЧУДЕСА!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button